Ez a családi ház nagyon jó példa arra, hogy lehet úgy alkalmazni a merész színeket, szokatlan megoldásokat, hogy az összhatás egy formabontóan izgalmas, érdekes hangulat legyen, ami élhető és kényelmes.

Kezdem azzal, hogy a ház kedvező fekvése miatt csodálatos kilátás nyílik a budai hegyekre mind az emeleti szobák egybefüggő nagy teraszáról, mind a földszintről, kertből. A nagy méretű üveg felületek igazából ekkor nyernek létjogosultságot, hogy megnyújtsák a belső tér látványát amivel sokkal tágasabb érzésünk lesz.

Alapvetően jellemző a házban uralkodó dizájnra, hogy letisztult, kontrasztos nagy felületek váltják egymást. A funkcióból adódó fal, ajtó, vagy más egyéb felület kapott olyan borítást, hogy önmagában látványelemmé alakult. Ehhez természetesen szükség volt olyan lámpákra, amik kiemelik ezek különlegességét, megvilágítják az adott felületeket. Ilyen az előszoba kárpitozott rejtett szekrénye, a nappali rusztikus falfelülete, vagy az emeleten a szülői hálószoba és hozzá tartozó fürdőszoba türkiz üveg ajtaja, ami folytatólagosan megegyezik a mellette levő egész falfelülettel.

A konyhában is érdekes látványt nyújt a hosszúkás fa berakás, amit egy-egy megfelelően elhelyezett lámpatest kiemel.

Az emeleti nappaliban egy a szokásosnál szélesebb, erősebb LED csík világítás került beépítésre, ami szándékosan szabálytalan elhelyezést kapott a mennyezeten. A gardróbban hasonló elv alapján ferde vonalban kerültek fel a sín rendszer hosszú elemei, hogy lazán szabálytalan legyen, mint például a szekrények elhelyezkedése.

Végül, de nem utolsó sorban olyan innovatív megoldásokat használtak világítás terén a tulajdonosok, mint például a hosszú LED sáv világítás az előszoba szekrény közepén, vagy szintén az előszobában olyan süllyesztett lámpák, amik forgathatók. Ezek nagyon hasznosak, mert olyan pontokat is meg tudnak világítani, ami esetleg kívül esne egy hagyományos lámpa világítási szögén.