Az iroda világítása kiemelten fontos, hiszen a megfelelő fényviszonyok hozzájárulnak a hatékony és kényelmes munkavégzéshez, valamint csökkentik a szemfáradtságot és a koncentrációs problémákat. Az irodai világítás kialakításakor külön figyelmet kell fordítani az általános világításra, amely az egész teret megvilágítja, valamint az egyedi igényekhez igazítható fényforrásokra, mint például az asztali lámpák. Az EGLO Salobrena LED panelek tökéletes megoldást kínálnak, mivel többféle szerelési lehetőséget biztosítanak, rugalmasan alkalmazkodva az irodai igényekhez. Álmennyezetbe süllyeszthetők, rászerelhetők, vagy függeszthetők. Nézzük meg, milyen típusú világítást érdemes választani!

 

 

 

1. Általános Irodai Világítás sínes rendszerrel

Az általános irodai világítás biztosítja az egész munkaterület egyenletes megvilágítását. Fontos, hogy erős, de nem vakító fényt biztosítson, amely elősegíti a koncentrációt és a hatékony munkavégzést. Az ajánlott fényerő az iroda méretétől függ, de általánosan 4000–5000 lumen között ajánlott nagyjából 10 négyzetméterenként, hogy megfelelően bevilágítsa a teret.

A sínes rendszerek nagy előnye, hogy egy elektromos kiállásra bármely hosszúságú sín elhelyezhető, amire akármennyi lámpafej tehető. Ezek a lámpafejek állíthatók, ami nagyon praktikus, mert külön-külön bevilágíthatja az asztalokat, irattárolókat és egyéb fontos felületeket.

A sínes rendszerek sokfélék lehetnek. Lehetnek beépíthetők, felületre szerelhetők. Lehet egyfázisú, nagyobb helyiségekben három fázisú. Lehet vékony, filigrán külsejű, de robusztusabb, ipari jellegű is. Ma már sok gyártó gyárt minőségű sínes rendszereket, amik közül választhatunk. 

 

2. LED Panelek: Sokoldalú Világítási Megoldások

A LED panelek négy különböző szerelési módot kínálnak, így bármilyen irodai környezethez könnyen alkalmazkodnak. Ezek a panelek modern megjelenést nyújtanak, energiatakarékosak, és kiváló fényminőséget biztosítanak.

  • Felületre szerelhető LED panelek: Ha a mennyezet nem alkalmas süllyesztett szerelésre, a felületre szerelhető LED panelek is kiváló megoldást nyújtanak. Ezek a panelek egyszerűen rögzíthetők a mennyezetre, miközben ugyanazt az erős és egyenletes fényt biztosítják, mint a süllyesztett változatok. Ez a típus ideális bérleményekbe vagy olyan helyiségekbe, ahol a mennyezeti szerkezet nem engedi meg a beépítést és nincs lehetőség több lámpát felhelyezni. 

  • Beépíthető panelek álmennyezethez: Az álmennyezeti panelek a kazettás álmennyezetbe építhetők be, így szinte láthatatlanul simulnak bele a mennyezetbe. Kiváló választás modern irodai környezetekhez, ahol fontos a harmonikus és esztétikus megjelenés. Jellemzően 60x60 cm méretűek. 

  • Függesztett LED panelek: A függesztett LED panelek állíthatóságának köszönhetően a fényt pontosan oda irányíthatjuk, ahol szükség van rá. Ha az átlagosnál nagyobb a belmagasság, akkor ezzel a kiegészítő függesztővel kompenzálhatjuk.
  • Kiemelő kerettel: mennyezeti lámpa lesz a panelekből, ha kiemelő keretet használunk. Ez néhány cm magas, általában 4-5 cm. 

 

 

 

 

3. Asztali Lámpák: Közvetlen és Személyre Szabott Megvilágítás

Az asztali lámpák különösen fontosak az irodai munkaterületeken, mivel célzott fényt biztosítanak közvetlenül az íróasztalra, ahol a legtöbb tevékenység zajlik. Ezek a lámpák segítenek csökkenteni a szem megerőltetését és javítják a munkakörnyezet komfortját.

  • Állítható asztali lámpák: Az állítható karú lámpák lehetővé teszik, hogy a fényt pontosan oda irányítsuk, ahol szükség van rá, legyen az papírmunka, számítógép használat vagy olvasás. A javasolt fényerő asztali lámpák esetén 500–1000 lumen között van, színhőmérsékletük pedig 4000 Kelvin, hogy összhangban legyen az általános irodai világítással.
  • Dimmelhető funkció: Az asztali lámpáknál különösen hasznos a dimmelhetőség, amely lehetővé teszi a fényerő szabályozását a nap folyamán vagy az adott feladathoz igazodva.
  • Vezeték nélküli/akkumlátoros: Vannak olyan asztali lámpák, amik tölthetők, így vezeték nélkül könnyedén használhatók akárhol. 
  • Telefontöltős: modern megoldás az asztali lámpába beépített vezeték nélküli telefontöltő. 

 

Összefoglalás

Az irodai világítás tervezésekor kiemelten fontos a megfelelő erősségű és színhőmérsékletű fényforrások kiválasztása, amelyek segítik a hatékony munkavégzést és biztosítják a komfortos környezetet. A sínes rendszerek, vagy LED panelek sokoldalúságukkal és modern megjelenésükkel kiválóan illeszkednek bármilyen irodai térhez, míg az asztali lámpák személyre szabott megvilágítást biztosítanak a közvetlen munkaterületen. A megfelelően megválasztott világítás nemcsak funkcionális, de hozzájárul a munkahelyi jólléthez és a termelékenységhez is.

 

 

 

 

 


 

Te is Tervező vagy?

 

Munkánkra igényes cégként olyan márkákat preferálunk, melyek teljeskörű megoldásokat kínálnak néhány hét szállítási idővel. Ha technikai kérdés merül fel, abban is szívesen segítünk! 

Érdemes tudni, hogy nálunk lehetőség van időpont foglalásra, amikor kiemelten figyelünk tervező partnerünk és ügyfele igényeire. Hiszünk a személyes találkozásban, egyeztetésben, ami különösen releváns nagy alapterületű bemutatótermünkben. A kiválasztott lámpákat azonnal be is tudjuk mutatni működés közben.

Ha még nem vagy partnerünk, de szeretnél velünk dolgozni kattints ide!